Ergens Onderweg

Praktijk voor psycho- en wandeltherapie

Soms gebeurt er iets in je leven, een markering die vanaf dat moment een “voor” en een “na” met zich meedraagt…Wanneer het leven je op een of andere manier onderuit haalt, wil praktijk Ergens Onderweg er voor je zijn om je weer op weg te helpen. In de praktijk wil ik een plaats creëren waar je mag zijn wie je bent en dit met alle bagage die je meedraagt. Er wordt tijd en
ruimte gemaakt om je verhaal te doen en te ont-moet-en.
Als jij dit wenst, kunnen we samen op pad gaan, op zoek naar wat voor jou een gelukkig leven is
en wat je hiervoor kan doen om dit te bereiken.

 “Samen op zoek naar jouw innerlijke kracht”

 Waarvoor kan je terecht bij Ergens Onderweg? 

Burn-out & Depressie

Wanneer je voelt dat je geleefd wordt, wanneer stress het van je overneemt en je het contact met jezelf verloren bent…  Je hebt geen idee meer van wat je kan doen om niet in die steeds terugkerende patronen te vervallen of wat je nodig hebt om in je kracht te blijven staan.

 

Het roer omgooien

Wanneer je jouw leven anders wil aanpakken en de wens voelt om te groeien…

 

Verlies & Rouw

Verlies op zich is een zeer ruim begrip. Het kan gaan om afscheid nemen van een dierbaar iemand, maar ook over andere gebeurtenissen waardoor je leven nooit meer hetzelfde wordt als voorheen. Er is een voor en een na. Voorbeelden kunnen zijn een ontslag, een beperking na een ongeval, breken met een partner of vriend(in), een burnout… Deze zichtbare gebeurtenissen brengen ook heel wat onzichtbaar verlies met zich mee dat ervoor kan zorgen dat je je ontredderd voelt en niet weet hoe het nu allemaal verder kan…

 

Ergens Onderweg werkt vanuit een integratieve visie.

Hierbij wordt er gewerkt  vanuit een model/kader dat alle therapeutische stromingen met elkaar verbindt.

Op die manier wordt er gekeken naar jouw klacht vanuit een breed spectrum (holistische visie) en wordt er gewerkt met methodieken die aansluiten bij jouw persoonlijkheid.

De natuur heeft een belangrijke plaats in praktijk Ergens Onderweg. De natuur doet vertragen en werkt helend. Wanneer het kan en indien je ervoor open staat, gaan we de natuur in.

Je ganse systeem wordt letterlijk in beweging gezet en je maakt contact met wat onbewust leeft. Wandelsessies zijn bijzonder aangewezen bij burn-out en/of depressieve gevoelens, maar kunnen bij zowat alle klachten ingezet worden.

Op 5 minuten wandelen van de praktijk zitten we midden in de natuur. Berlare heeft vele troeven op dit vlak.

Dichtbij is er een park, bos, zijn er open vlaktes, verschillende natuurgebieden en het mooie donkmeer.

Over mezelf

Mijn naam is Caroline De Clercq. Ik ben geboren in 1979, gehuwd en mama van 4 kindjes. 1 van onze kinderen overleed kort na de geboorte.
In 2002 studeerde ik af als bachelor in de pedagogische wetenschappen. Geboeid door mensen en hun verhalen, op zoek naar mezelf en wat ik nodig had om persoonlijk geluk te ervaren, volgde ik tal van cursussen m.b.t. persoonlijke ontwikkeling. In 2016 begon ik opnieuw te studeren (postgraduaat psychotherapie) aan de academie voor integratieve en humanistische psychotherapie (AIHP). 
Zowat m’n hele carrière ben ik onderweg met en bied ik ondersteuning aan kwetsbare kinderen, jongeren en hun gezinnen . 
Sinds 2018 ondersteun en coach ik hulpverleners in het werken met bovenstaande doelgroep en combineer ik dit met een privépraktijk als psycho- en wandeltherapeut. 

Mijn intentie is om vanuit rust, rust te creëren. Vanuit zachtheid, authenticiteit en vertrouwen wil ik me graag verbinden om op een vraag-en krachtgerichte manier samen op pad te gaan.

Stuur me een berichtje

10 + 1 =

De praktijk

Adres: Dorp 71, 9290 Berlare

Telefoon: 0476212732

Email: Caroline@ergensonderweg.net